Svedoci smo poslednjih nedelja agresivne bošnjačke propagande. Milioni dolara poslati su u Ameriku, kako film „Dara iz Jasenovca“, našeg režisera Predraga Antonijevića, ne bi bio kandidat za prestižnu nagradu Oskar. Od tog novca, jedan deo je namenjen i bošnjačkim lobistima iz Srbije, među kojima prednjači i ističe se svojim agresivnim, anti srpskim stavovima, Izabela Kisić.

Izabela Kisić je istaknuti član nevladine organizacije, dobro poznate pod nazivom Helsinški odbor za ljudska prava. U toj organizaciji ona je jako visoko pozicionirana, i nalazi se na mestu Izvršnog direktora. U toj ozloglašenoj organizaciji, na mestu predsednika nalazi se Sonja Biserko, osvedočeni mrzitelj Srbije. Koliko Izabela prati u toj mržnji svog predsednika i mentora, govori i podatak da je prošle godine bila producent i finansijer kontroverzne predstave „Srebrenica, kad mi ubijeni ustanemo“.

U toj morbidnoj predstavi, Srbi su predstavljeni kao monstrumi i zločinci a Sprska Pravoslavna Crkva kao koljačko udruženje. Pored ove predstave, Izabela Kisić je finansirala i mnoge druge projekte, koji kao i ovaj, imaju za cilj širenje bošnjačke i anti srpske propagande. Tu pre svega mislimo na mnogobrojne festivale, izložbe, predstave kao i filmove. Zbog svega toga Izabela Kisić predstavlja jedan od najvažnijih šrafova u moćnoj mašineriji, koja ima za cilj širenje bošnjačke propagande na teritoriji Srbije.

Nije lepo ćutati