ŠTA JE ORGANIZACIJA A 11?

U Beogradu, na adresi Džordža Vašingtona br. 54/7, nalazi se sedište nevladine organizacije, poznatije pod imenom A 11, a čiji puni naziv glasi “ INICIJATIVA ZA EKONOMSKA I SOCIJALNA PRAVA“. Ova organizacija, kao uostalom i sve druge nevladine organizacije koje deluju na teritorije države Srbije, za svoj rad dobijaju novac iz razno raznih fondova iz inostranstva. Suma koju oni na konto svog bitisanja dobijaju, nije ni malo skromna ni naivna, tačnije, reč je o nekoliko stotina hiljada evra, koje na kraju, završe u džepovima onih koji vode ove organizacije. Toga se pridržavaju i članovi ove organizacije, koja u svom nazivu ističe kako se bavi ekonomskim i socijalnim pitanjima i pravima, a sa druge strane nemaju ni jednu organizovanu humanitarnu akciju, kojom bi to i potvrdili i dokazali. Njihov jedini, i glavni zadatak je slanje ekonomskih izveštaja u Evropu, koji si izuzetno kritički nastrojeni prema matičnoj državi, gde iznoseći lažne tvrdnje o teškoj ekonomskoj situaciji u Srbiji gde je većina stanovništva navodno jako siromašna, i o povećanom broju beskućnika, u stvari opravdavaju ogromne svote novca koje uzimaju za svoje usluge.

Predstavljamo vam članove ove organizacije koji sve ovo napisano sprovode u delo.

Svetlana Đurović je osoba koja je najduže u ovoj organizaciji, faktički je tu od samog njenog osnivanja. Osnovna preporuka za vođenje jedne ovakve organizacije je sigurno njeno dugogodišnje iskustvo u radu sa sličnim organizacijama kao i saradnja sa velikim brojem nevladinih organizacija. Svetlana je, navodno, u ogranizaciji A 11 zadužena za administraciju i finansije, a njen jedini zadatak je izvlačenje što više novca iz različitih međunarodnih fondova, i kasnije raspodela tih sredstava među članovima svoje organizacije.

Miljana Trifković, je takođe, kao i njena saradnica Svetlana, angažovana od samog početka osnivanja ove organizacije. U raspodeli uloga, Miljani je, kao nekome ko je trenutno na doktorskim studijama na Pravnom fakultetu, pripala oblast prava gde radi kao koordinator. I ako u njenoj biografiji piše da je autorka i koautorka više publikacija na temu pristupa osnovnim ljudskim pravima, kada su građani Srbije u pitanju ta prava izgleda prestaju da važe, ili se na njih ne odnose.

Poslednji član ove nevladine organizacije kojim ćemo se pozabaviti je Danilo Ćurčić, Miljanin kolega sa Pravnog fakulteta. Danilo je izgleda, imao istu preporuku kao i Svetlana, pa ga je saradnja sa velikim brojem međunarodnih , kao i nevladinih organizacija preporučila i dovela u ovu. Sigurni smo, da mu je u svemu tome pomogla i činjenica da je uz pomoć Čivning stipendije, koju dodeljuje britanska vlada, završio master kurs iz oblasti ekonomskih, socijalnih i kulturnih prava na Univerzitetu u Eseksu, UK. Danilo je, takođe, angažovan od samog početka u organizaciji A 11, gde obavlja funkciju Programskog koordinatora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *