Šta je AFA NS ?

AFA NS je akronim organizacije čije puno ime glasi Anti Fašistička Akcija Novi Sad i predstavlja jednu jako ekstremnu levo orijentisanu (levičarsku) organizaciju koja je svoje delovanje uglavnom usmerila na teritoriju Novog Sada i okolnih mesta. Od svih levo orijentisanih organizacija, koja postoje i deluju na teritoriji Srbije ( Beograd, Zrenjanin, Niš …) Anti fašistička Akcija Novog Sada se izdvaja kao najorganizovanija i najbrojnija od svih.

U poslednjih desetak dana ova organizacija je pojačala svoje delovanje, a jedna od tih aktivnosti je i prošlonedeljno uništavanje, pod okriljem noći,  natpisa Srpska Vojvodina po Novosadskim ulicama.  Anti Fašistička Akcija Novi Sad je veoma važan šraf u čitavoj mašineriji svih Novosadskih separatista ali se izdvajaju po drugačijem mehanizmu delovanja. Naime, dok separatisti iz NDNV svoje delovanje sprovode sa nekih viših nivoa i kroze neke više instance, Anti Fašistička Akcija Novi Sad je odlučila da svoje prljave poslove sprovodi u delo isključivo na ulici.  Jedna od redovnih meta ove organizacije je, naravno i Srpska Pravoslavna Crkva, sa kojom je Anti Fašistička Organizacija Novi Sad došla u sukob napavši Eparhiju Bačku. Jedini razglog za ovaj napada na Eparhiju Bačku je njena osuda pokušaja ove organizacije da Srbski narod nazove fašističkim, i da ih konstantno predstavlja kao nekakave okupatore u Vojvodini.

Anti Fašistička Akcija Novi Sad, po našim saznanjima, trenutno broji oko 100 članova, uglavnom Vojvođanskih separatista i ektremnih levičara. Ova organizacija svoje ideje i delovanje sprovodi tako što organizuje svakodnevna okupljanja svojih članova u protorijama koje poseduje, a kako bi lakše i brže širili svoje bolesne ideje među omladinom, napravili su i svoj brend u okviru kojeg, ostalim levičarima i separatistima prodaju razni propagandni materijal, počev od dukserica, majica, kapa,  pa do nalepnica i raznih informativnih  letaka. Naravno, pored ovog vida propagande, često po Novom Sadu organizuju i razne koncerte i festivale, koji im služe kao fasada, a sve kako bi lakše vrbovali mlade ljude u svoju organizaciju. Jedan od stavova koje stalno ističu i aktivno učestvuju u propagandi je i onaj da se u Srebrenici dogodio genocid .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.